Ново! Спортният блясък на България

Това предстоящо издание ще бъде третата поред книга-албум, която отново ще бъде подготвена като луксозно двуезично спортно издание с паралелни текстове на български и на английски език. Очаква се книгата да излезе от печат една година преди игрите на двадесет и деветата олимпиада - Пекин 2008 (Китай). Предвижда се изданието да се появи както на нашия книжен пазар, така и на световния, а в същото време и да служи като представителна книга за нуждите на българската страна преди и по време на Олимпийските игри.

По съдържание тя ще наподобава първата - "Големите звезди на българския спорт в едно хилядолетие" - отпечатана и изчерпана през 2002 г., но разбира се ще бъде допълнена със спортните събития през последните пет години - при един нов дизаин, цифров печат, твърда потвързия и. т.н. Освен олимпийските наши медалисти, тук ще бъдат почетени и всички български световни шампиони и носители на световната купа. Това ще бъде в контекста на спортната литература издавана от МОК, според която всяка олимпиада трае четири години и всички световни първенства през този период минават под знака на олимпиадата.

В новото издание са добавени страници посветени на Олимпийски игри Атина 2004 (Гърция) и зимните в Бормио 2006 (Италия). Във втората част от книгата място ще намерят всички световни шампионки по художествена гимнастика, шампионите ни по шах, по фигурно пързаляне и много други. Не може спортния блясък на България да е пълен без: Дан Колов, Никола Петров, Георги Аспарухов, Христо Стоичков, Христо Проданов, Петър Попангелов, Ненчо Христов и много други именити български спортисти развели родния трибагреник на най-високото място на почетната стълбичка - на върха.

Автори и съставители на новото издание са Богдан Стефанов и Емил Манджаров. Допълнително се търсят съмишленици и спонсори, които да помогнат както с идеи и препоръки, така и във финансирането на луксозния печат и подвързия на новото издание, а и да окажат помощ при разпространението му след това. Всъщност, става въпрос за авансово финансиран печат, защото след това същите пари ще се възвърнат с печалба, както бе в предходните две издания. Предвидена е и ограничена площ за реклами.


 
Всички права запазени.
©2007Copyright. All rights reserved.