Емил Манджаров

Емил Манджаров се занимава професионално с рекламна, фотографска и издателска дейност повече от 40 години. Той е единственият член на редакцията на Илюстрования спортен седмичник "Старт", който е работил от първия до последния брой на изданието - повече от 25 години. Още като ученик в 9-та гимназия в София, участва в издаването на печатен училищен вестник "Младежки плам", просъществувал 2-3 години. От 1967 г. работи в "Рекламна и приложна фотография" към Дирекция на фотографията, а от 1969 г. преминава на длъжност професионален фотограф в студиото на фоторекламна къща "Форек".

Емил Манджаров

Със създаването на вестник "Старт" през 1971 г., Емил Манджаров е назначен в редакцията като фоторепортер. През 1974 г. е удостоен със звание "Фотограф-художник" от Комитета по печата към Министерски съвет. Членувал е в AIPS - Международната организация на спортните журналисти, както и в Асоциацията на спортните журналисти в България, а и до днес е член и председател на 61-во журналистическо дружество към Съюза на българските журналисти - СБЖ. Като фотожурналист и специален пратеник на вестник "Старт", многократно е пътувал в страната и в чужбина да отразява големи и малки спортни събития - мачове, турнири, състезания, европейски и световни първенства, олимпиади.

Дълъг е списъкът на спортните събития, които е отразявал Емил Манджаров от различни точки на Земята и които са вълнували както читателите на вестник "Старт", така и тези на останалия спортен печат, на страниците на който са били публикувани стотици негови снимки.

От август 2008 г. Емил Манджаров е "Директор Фотореклама" в редакционната колегия на "България 21 век - Старт БГ" - български издания в Чикаго (САЩ).


 
Всички права запазени.
©2007Copyright. All rights reserved.